Yerköy Haber Gazetesi

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmete girdi.

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmete girdi.
26 Nisan 2023 - 20:35

Ankara-Sivas-Yozgat Yüksek Hızlı Tren (YHT) görkemli bir tören ile seferlerine başladı.
Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Treni ilk seferini yaptı.  İlk seferi için başkent Ankara’dan hareket eden Hızlı Treni  Yüksek Hızlı Tren Garı’na ulaştı.
Yozgat’ın asırlık hayali gerçeğe dönüştü. Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmete girdi.

Karayolu ulaşımda Türkiye’nin en önemli güzergahlarından biri olan Yozgat’ta, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattının açılışı gerçekleştirildi.  Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan kalkan trenin durakları Kırıkkale, Yozgat ve Sivas olacak.

Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Treni’nin gerçekleştirilen ilk seferine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı. Başkentten yola çıkan tren, Kırıkkale ve Yozgat istasyonlarında durakladı.

8 istasyon bulunuyor
405 kilometre uzunluğundaki hatta, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunuyor. Hat ile Ankara-Sivas kesimindeki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye düştü. 12 saat olan demir yoluyla seyahat süresi 2 saate, Ankara-Yozgat kesiminde 1 saate indi.
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 27 kilometre uzunluğunda 49 viyadük bulunuyor. Projenin en uzun tüneli 5 bin 125 metre ile Akdağmadeni bölgesinde, en uzun demir yolu viyadüğü de 2 bin 220 metre ile Çerikli-Kırıkkale’de inşa edildi.

Hızlı tren hattında ilk yerli ray kullanıldı
Türkiye’nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğü 89 metre yükseklikle Elmadağ’da yapıldı. Hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldı. 138 kilometre beton yol ile tünellerde ilk balastsız yol, yani beton yol uygulaması gerçekleştirildi.

Mayıs sonuna kadar ücretsiz
Dün gece katıldığı canlı yayında rahatsızlanması nedeniyle Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın açılışına katılamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyadan bir müjde verdi. Erdoğan, “Ankara – Kırıkkale – Yozgat – Sivas Hızlı Tren Hattımız Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz… Milletimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece katıldığı programda rahatsızlandığı için bugün gerçekleştirilen Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın açılışına katılamadı. Midesini üşüttüğü gerekçesi ile bugün tüm programlarını iptal eden Erdoğan, evde istirahat etti. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Yozgat’ta yapılan projelerin de toplu açılışı yapıldığı mitinge, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve milletvekilleri katıldı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır