Ankara’da, Keçiören ilçesinde bulunan 14 katlı bir apartmanın 9. katındaki dairede meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı. Evde mahsur kalan ve hafif yanıklarla karşı karşıya kalan anne ile oğlu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılıp hastaneye sevk edildi.
Pınarbaşı Mahallesi Avcı Sokak’ta bulunan apartmanın 9. katındaki dairede bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın hızla yayılmaya başladı. Çevre sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliğini sağladıktan sonra yangının etkili olduğu dairede mahsur kalan Mükerrem Sarı (60) ve oğlu Enes Sarı (20) için vinç yardımıyla kurtarma operasyonu düzenledi. İlk müdahaleleri yapılan anne ile oğlunun hayati tehlikelerinin olmadığı ve hafif yanıklarla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına devam ediliyor.
Olayla ilgili konuşan komşulardan Tunahan Açıkgöz, “Yangında bir anne ile zihinsel engelli olduğu söylenen çocuğu mahsur kalmış. Vücutlarında hafif yanıklar varmış. Ekipler kurtardı, hastaneye götürüldüler. Yangına müdahale de hala devam ediyor. Kurtarılan kişilerin durumunun ağır olmadığını duyduk. Yangının nedeninin ise sigara izmariti olduğu söyleniyor. Araçların yanlış park etmesinden dolayı itfaiyenin buraya girişi biraz zor oldu” dedi.
Diğer bir komşu olan Ömer Tanrıverdi ise, “İçeride zihinsel engelli birisi ve annesi yaşıyormuş. İtfaiye ekipleri hızlı bir şekilde anne ile oğlunu tahliye etti. Vücutlarında yanık izleri varmış. Sağlık ekipleri yaralıları hastaneye götürdü. Yangın diğer katlara sıçramış. İtfaiye ekipleri müdahale etmiş” diye konuştu.
Yangınla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.
