Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ’rüşvet’ ve ’yolsuzluk’ iddialarıyla ilgili süren soruşturma kapsamında, görevden alınan Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu 2’si tutuklu 41 sanığın yargılandığı davada 3. duruşma başladı. Mahkemede savunma yapan Mustafa Gökhan Böcek, “Tutuklama kararımı yurt dışındayken duydum, babamın etkisini hiç kullanmadım” ifadelerini kullandı. Muhittin Böcek ise, devlet geleneğine sahip olduğunu belirterek, “Hiçbir işte bulunmadım, sağlık durumum kötüleşti, akçeli iş ve parayla hiç uğraşmadım” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ’rüşvet’ ve ’yolsuzluk’ soruşturmasıyla ilgili açılan davada 3. duruşmaya devam edildi. 702 sayfalık iddianamede belediyedeki çeşitli işlemler incelendi ve 26 ayrı iddia değerlendirildi. Savcılık, bazı iddiaların yeterli delil olmadığı sonucuna vardı. Mustafa Gökhan Böcek’in ‘suçu meslek edinme’ suçlamasıyla cezalandırılması talep edildi.
Soruşturma kapsamında el konulan miktarlar ve mal varlıklarıyla ilgili detaylar da yer aldı. Zamandan kaynaklı olumsuzlukların yaşandığı belirtilen duruşmada tanıklar da ifade verdi. Muhittin Böcek ve Mustafa Gökhan Böcek’in savunmalarıyla devam eden davanın ilerleyen saatlerinde görülmeye devam edecek.
