Konya’da bir apartmanın birinci katında yapılan böcek ilaçlaması nedeniyle apartmanda yaşayan 11 kişi zehirlendi.
Olay, gece saatlerinde Meram ilçesine bağlı Gödene Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Apartmanda gerçekleştirilen ilaçlama sonrasında ilaç kokusu alan apartman sakinleri, zehirlenme belirtileri göstermeye başladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Zehirlenen 11 kişi ambulanslarla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı ve apartman boşaltıldı. Hastanede tedavi gören vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Apartman görevlisi Fatih Uzman, “Dairelerini ilaçlatmak isteyenlerin daha dikkatli olmaları gerekiyor. Tedbir her zaman önemlidir” şeklinde konuştu.
Abdülkadir Kılıç ise, “Giriş katta oturan bir kişi ilaç firmasını çağırmış. İlaç, tüm apartmana yayılmış. Birkaç kişi hastaneye kaldırıldı ancak durumları iyi” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
