Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, bir kişinin ablasını ziyaret ettikten sonra ailesiyle birlikte evine dönerken aracına silahla ateş açıldı. Olayın kameraya yansıyan anları büyük şok yarattı.
Yaşananlar, Yücelen Kırsal Mahallesi civarında gerçekleşti. İddiaya göre M.A.S. isimli şahıs, eşi ve çocuklarıyla beraber Keskin Kırsal Mahallesi’nde ikamet eden ablasını ziyaret etti. Gece 23.00 sularında ailesiyle Siverek ilçe merkezine dönmek üzere yola çıkan M.A.S.’nin aracı, takip edildiği belirtilen 3 araç tarafından izlendi. Uzuncuk Kırsal Mahallesi’nde araçların yolunu kestiği iddia edilen M.A.S., durmadan ilerleyerek jandarma ekiplerine durumu bildirdi.
Siverek ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre kala takip eden araçlardan ateş açıldığı iddia edildi. Kurşunların araca ve lastiklere isabet etmesi sonucu araç durmak zorunda kaldı. Olayda M.A.S.’nin hafif şekilde yaralandığı, ayrıca engelli kızının da hafif şekilde yaralandığı belirtildi.
Araç durduktan sonra saldırganların M.A.S.’nin eşi ve çocuklarını araçtan indirmeye çalıştığı ve M.A.S.’nin kimliğine zorla el koyduğu iddia edildi. Olay yerine gelen köylüler ve diğer sürücülerin müdahalesiyle saldırganların bölgeden kaçtığı bildirildi.
Olay anları, M.A.S.’nin eşi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, aracın önünü kesen bir kişinin elinde silah olduğu ve araç içindeki kadın ile çocukların çığlıklarının duyulduğu görüldü.
Yetkililer, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen 1 şüphelinin gözaltına alındığını, 3 şüphelinin ise arandığını belirtti. Adli soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
