Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Artvin Hopa’da 5 hektarlık alanı küle çeviren yangınla mücadele sürüyor

Artvin’in Hopa ilçesinde sabah erken saatlerde başlayan orman yangını, rüzgarın

Artvin’in Hopa ilçesinde sabah erken saatlerde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alana ulaştı. Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor.
Yangın, Hopa ilçesine bağlı Yoldere ve Başoba köyleri arasında saat 04.30’da başladı ve kısa sürede ormanlık alana sıçradı. İlk müdahaleyi gerçekleştiren ekipler, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangını kontrol altına alabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Toplam 5 hektarlık bir alanı etkileyen yangına müdahale etmek amacıyla Artvin Orman Bölge Müdürlüğü sahaya 4 ilk müdahale aracı, 7 arazöz, 1 su tankeri, iş makineleri ve yaklaşık 100 personel sevk etti. AFAD koordinasyonunda çevre il ve ilçelerin itfaiye ekipleri, İl Özel İdaresi personeli, HOPAK ve diğer arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.
Yetkililer, yangının halen örtü yangını şeklinde ilerlediğini ve bölgenin etkili rüzgarlarla mücadele ederek söndürme ve soğutma çalışmalarını güçleştirdiğini belirtti.
Başoba Köyü Muhtarı Yunus Yazıcı, yangının 04.30’da başladığını ve ekiplerin hızla müdahale ettiğini ifade ederek, “Yaklaşık 5 hektarlık alan etkilendi ve ekipler şu an yoğun bir şekilde çalışıyor. Yangın devam ediyor ancak müdahale sürüyor. İnşallah kısa sürede kontrol altına alınacak.” açıklamasında bulundu.
Ekiplerin, hem karadan hem de iş makineleriyle yangının yayılmasını engellemeye yönelik çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde minibüs ile motosikletin çarpışması sonucu yaşanan trafik
Sıradaki Haber Zonguldak’ta minibüs motosikletle çarpıştı: 17 yaşındaki sürücü ağır yaralandı