Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atatürk Üniversitesi, TYÇ logolu program sayısında Türkiye birincisi oldu

Atatürk Üniversitesi, TYÇ Logolu program sayısını artırarak Türkiye genelinde lider konuma yükseldi. Rektör Ahmet Hacımüftüoğlu, eğitim kalitesi ve program çeşitliliğinin bu başarının temelini oluşturduğunu vurguladı. Mezunlara uluslararası avantajlar sunan TYÇ Logosu, üniversitenin küresel rekabette öne çıkmasını sağlıyor.

Atatürk Üniversitesi, TYÇ Logolu program sayısını artırarak Türkiye genelinde lider

Atatürk Üniversitesi, TYÇ Logosu taşıma hakkına sahip program sayısını 40’tan 59’a çıkararak Türkiye genelinde ilk sıraya yükseldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akredite edilen yükseköğretim programlarına Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanma yetkisi verilmesi, Avrupa Yükseköğretim Alanı (AYA) ile uyumlu hale getirilen önemli bir adım oldu. Bu sayede mezunlar uluslararası alanda avantaj elde ederken, diploma tanınabilirliği ve istihdam olanakları artmış olacak.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, elde edilen bu başarının ardında yatan sebepleri değerlendirirken, eğitim kalitesi ve program çeşitliliğinin önemine vurgu yaptı. Hacımüftüoğlu, üniversitenin geniş akademik yelpazesiyle öğrencilere nitelikli eğitim imkânları sunduğunu belirtti. Rektör, kazanılan hakların uluslararası alanda eğitim kalitesini ve mezunların rekabet gücünü artırmak adına önemli bir adım olduğunu belirtirken, bu başarının sadece niceliksel değil, niteliksel bir başarı olduğunun altını çizdi.

Atatürk Üniversitesi’nin TYÇ Logolu program sayısındaki artışla lider konuma yükselmesi, kurumun stratejik hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini gösteriyor. Rektör Hacımüftüoğlu, başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personeli kutlayarak, Atatürk Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda model olmaya devam edeceğini vurguladı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi personeli tarafından
Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”