Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATO Başkanı Baran: “Yeşil Pasaport hem AB’ye erişimin anahtarı, hem de kayıtlı ticaretin ödülü haline getirilmeli”

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, yeşil pasaportun sadece Avrupa

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, yeşil pasaportun sadece Avrupa Birliği’ne erişimin bir anahtarı olmadığını, aynı zamanda kayıtlı ticaretin ödülü olarak da görülmesi gerektiğini belirtti. Baran’ın açıklamaları, Ankara Ticaret Odası 29. Dönem Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yapıldı. Toplantı, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal başkanlığında, Meclis Üyeleri’nin katılımıyla ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Baran, ekonomi gündemine ilişkin konuları değerlendirirken ve faaliyetleri hakkında bilgi verirken 2026 yılının “belirsizlik” ile başladığını vurguladı. Avrupa Birliği pazarına erişimde yaşanan vize sorunlarını aşmak ve kayıtlı ekonomiyi teşvik etmek amacıyla yeşil pasaport önerisinde bulundu. Baran ayrıca, küresel düzeyde her türlü konunun gündeme geldiğini belirterek ticaretin yeniden şekillendiğini ifade etti.

Dünyayı etkisi altına alan jeopolitik gerilimlerin, teknolojik dönüşümün, ticaret kurallarının değiştiğini ve yeşil dönüşüme yönelmenin önemli olduğunu vurgulayan Baran, yeşil pasaportun Avrupa Birliği’ne erişimin anahtarı ve kayıtlı ticaretin ödülü olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca vergiye gönüllü uyumun artırılması ve dürüst mükelleflerin teşvik edilmesinin ekonomi için önemine işaret etti.

Baran, vergiye uyumu teşvik eden bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini ve vergisini zamanında ödeyen mükelleflere ayrıcalıklar tanınması gerektiğini savundu. Aynı şekilde iş dünyasının uluslararası pazarlara erişimini kolaylaştıracak düzenlemelerin ihracata ve yatırıma olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı