İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Ayazağa Mahallesi’nde meydana gelen şiddetli yağış sonrasında meydana gelen sel felaketine ait güvenlik kamerası kayıtları gün yüzüne çıktı. Görüntülerde, sel suları içerisinde araçların adeta yığıldığı ve sürüklendiği anlar net bir şekilde görülüyor. Bir vatandaşın ise aracını kurtarmaya çalışırken sel suları tarafından sürüklenmesi kameralara yansıdı.
Murat Bayraktar adlı vatandaş, o anları şu sözlerle anlattı: “Bu olayı anlatmak gerçekten çok zor, yaşamak daha da zor bir durumdu. Sular yükselmeye başladığında aracımı kurtarmak için önce aracı suyun içine çekmeye çalıştım. Fakat su aniden yükseldi ve beni de sürükleyecekti, bu yüzden arabamın üst kısmına tutunarak kendimi korumaya aldım. Sonrasında direğe kadar sürüklendim ve oradan aracı tutmaya çalıştım. Eğer bıraksaydım, sular beni götürecekti. Uzun bir mücadeleden sonra kurtulmayı başardım. Telefonlar çekmiyordu, boğulma tehlikesiyle karşı karşıyaydım. Kömürlük üzerinde saatlerce bekledikten sonra, sonunda kendimi kurtarabildim.”
Sonuç olarak, Sarıyer Ayazağa’da yaşanan sel felaketine ait güvenlik kamerası görüntüleri izleyicilere yaşanan dramatik anları gözler önüne seriyor. Vatandaşların yaşadığı zorlu mücadeleleri ve felaket anlarını gözler önüne seren bu olay, doğal afetlerin yol açabileceği risklere dikkat çekiyor.
