Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aydın’da Bilim Merkezi için imzalar atıldı

Aydın Tekstil Park’taki eski fabrikanın Bilim Merkezi’ne dönüştürülmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK arasında protokol imzalandı. Bakan Kacır, Aydın’ın Bilim Merkezi ile çocukların bilimle erken yaşta tanışacağını belirtti ve 2026’da açılışın gerçekleşeceğini söyledi.

Aydın Tekstil Park'taki eski fabrikanın Bilim Merkezi'ne dönüştürülmesi için Aydın

Aydın Tekstil Park’ta atıl durumda olan eski fabrika binasının Bilim Merkezi’ne dönüştürülmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında bir protokol imzalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, imza töreninde şunları söyledi: “Aydınlı çocuklarımızın geleceğine hızla katkı sağlayacağız. Umuyorum ki 2026’da Bilim Aydın’ın açılışını birlikte gerçekleştireceğiz.”

Bakan Kacır, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Projeleri toplu açılış töreni için Aydın’a ziyarette bulundu. GEKA tarafından onaylanan 10 bölgesel kalkınma projesinin toplu açılışını gerçekleştiren Bakan Kacır, etkinliğin sonunda Aydınlı çocuklar için anlamlı bir proje başlattı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK arasında Aydın’a Bilim Merkezi kazandırılması için protokol imzalandı.

Kacır, merkezin Aydınlı çocukların erken yaşta bilim ve teknoloji ile tanışmasını sağlayacağını vurguladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Tekstil Park alanındaki eski fabrika binasının Bilim Merkezi’ne dönüştürülmesi isteğini paylaşan Kacır, “Özlem Başkan ile yaptığımız görüşmede Aydınlı gençler için neler yapabileceğimizi ele aldık. Türkiye genelinde Bilim Merkezleri açıyoruz. Çocuklarımızın bilim ve teknolojiye erken yaşta ilgi duymalarını sağlıyoruz. Şimdi Tekstil Park’ta bir Bilim Merkezi kuracağız. İmzaları attık ve bu adımı hızla tamamlayacağız. 2026’da, inşallah Bilim Aydın’ın açılışını birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Bakan Kacır’a desteklerinden ötürü teşekkürlerini ileten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da “Bakanımız bize harika bir haberi duyurdu. Aydın halkı adına kendisine teşekkür ederim. Hayırlı olsun” dedi.

Siber Doruk Takımı adlı ekip, Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu
Sıradaki Haber Bayburt Üniversitesi öğrencileri siber güvenlikte Türkiye finallerinde