Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’deki denizcilik sektörüne gemi kaptanı ve kalifiye personel yetiştirmesiyle tanınan Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki ve Teknik Lisesi, ürettiği 3 tekne ile Türkiye’nin en büyük kara üzerinde gerçekleşen tekne fuarlarından biri olan Bosphorus Boat Show’a katıldı.
Okulun ürettiği 3 teknenin, 22 Şubat tarihine kadar İstanbul Fuar Merkezi Hall 3 – DOO1.1 standında, 11.00-19.00 saatleri arasında sergileneceği belirtildi. Okul Müdürü Vedat Mazgal, Okul Alan Şefi Nurdoğan Erboz, Alan Öğretmenleri Tamer Yılmaz ve İsmail Yeşil’in katılım göstereceği fuar stantında, Yat İnşaat Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanan ahşap sürat teknesi Alpago ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Müdür Mazgal, fuarda 40 öğrencinin de yer alacağını belirterek, “Okulumuz bu tarz üretimlerde tek olmanın gururunu yaşıyor. Türkiye’nin en büyük fuarında bu başarıyı sergilemek bize büyük mutluluk veriyor. Önümüzdeki hafta, fuara 40 öğrencimizi götürerek onların deneyim kazanmalarını sağlayacağız” dedi. Vedat Mazgal, desteklerinden ötürü Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’a teşekkürlerini iletti.
