Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Işıkhan: “5’i kanser ilacı olmak üzere 16 ilacı geri ödeme kapsamına aldık”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile 16 ilacı geri ödeme kapsamına aldı. Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaç sayısını arttırarak hastalara daha geniş tedavi imkanı sağladı. Ayrıca çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlara erişimi kolaylaştırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Resmi Gazete'de yayımlanan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son düzenlemeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 5’i kanser ilacı olmak üzere toplam 16 ilacın geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu. Bakan Işıkhan, Resmi Gazete’de yayımlanan bu düzenleme ile dirençli multipl miyelom, prostat ve cilt kanseri, ileri evre kronik böbrek yetmezliği, genetik periferik nörolojik bozukluk, çocuklarda otizm spektrum bozukluğu, şizofreni, HIV-1 enfeksiyonu ve venö yetmezlik tedavisi için kullanılan 8’i yerli üretim olan 16 ilacın geri ödeme listesine eklendiğini belirtti.
Ayrıca, Bakan Işıkhan, aile hekimlerinin reçete edebildiği geri ödeme kapsamındaki ilaç sayısının da arttırıldığını kaydetti. Böylece aile hekimleri ve iç hastalıkları uzmanları daha fazla ilaç için rapor düzenleyebilecekler. Düzenleme kapsamında ayrıca kardiyolojik, dermatolojik ve göz hastalıkları ile hipertansiyon, majör depresyon ve çölyak tedavisinde kullanılan ilaçlara erişimin kolaylaştırıldığı da ifade edildi.
Bakan Işıkhan, “Kanser ilacı da dâhil olmak üzere 16 ilacın geri ödeme kapsamına alındığı düzenlemeyi Resmi Gazete’de duyurduk. Aile hekimlerinin reçete edebileceği geri ödeme kapsamındaki ilaç sayısını artırarak, birçok ilacın rapor süresini uzattık. Ayrıca, aile hekimleri ve iç hastalıkları uzmanlarının reçete edebileceği ilaç sayısını artırdık. Bu ilaçların hastalarımıza şifa getirmesini temenni ediyor, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı