Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Kurum ve Bakan Güler’den Ay Yıldız Yerleşkesi’nde inceleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve diğer yetkililer, Ay Yıldız Projesi’ni inceledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne modern ve çevre dostu bir karargah olacak projede bakanlar, incelemelerde bulundu. Milli Savunma Bakanlığı ve TSK, Ay Yıldız çatısı altında bir araya gelecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Savunma

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları ile birlikte, TOKİ tarafından yapımı devam eden Ay Yıldız Projesi alanını ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin ilerleyişini inceledi.

“Ay Yıldız Projesi”, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının sembolü olan ay ve yıldız figürlerini vurgulayacak şekilde planlanmış ve TOKİ tarafından hızla hayata geçirilmekte. Bakan Murat Kurum, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları ile proje ilerleyişi hakkında bir toplantı gerçekleştirdi ve daha sonra Bakan Güler ve beraberindeki heyetle inşaat alanında detaylı incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ay Yıldız Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılayacak çevre dostu ve akıllı bina özellikleriyle donatılacak. Proje tamamlandığında, Türk Silahlı Kuvvetleri için modern ve fonksiyonel bir yönetim merkezi olacak” şeklinde ifadeler kullandı.

Ay Yıldız Yerleşkesi, 12 milyon 620 bin metrekarelik bir alana yayılacak ve Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ait binaları tek çatı altında toplayacak. Bu sayede, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetleri daha koordineli bir şekilde yürütülebilecek.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı