Aydın’ın İncirliova ilçesinde, boğa yetiştiricisi Mevlüt Bacaksız, bakımını yaptığı boğanın saldırısına maruz kalarak ağır şekilde yaralandıktan sonra 52 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.
Olay, 17 Mart 2026 tarihinde Hürriyet Mahallesi Karabağ Caddesi’ndeki bir erik bahçesinde gerçekleşti. Bacaksız, boğayı bakımı sırasında ani bir saldırıya uğradı. Ağır yaralı durumda olan Bacaksız’ın yardım çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar hızla müdahale ederek onu boğadan kurtardı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesi üzerine, bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Bacaksız, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Aydın Devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Yapılan kontroller sonucunda Bacaksız’ın çok sayıda kaburga kırığı olduğu tespit edildi ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Yaklaşık 52 gün boyunca süren yaşam mücadelesine rağmen, tüm çabalara rağmen Mevlüt Bacaksız kurtarılamadı. Bacaksız’ın ölüm haberi, ailesi, yakınları ve sevenleri arasında büyük üzüntüye yol açtı.
