Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakır yerine kaldırım taşı dolandırıcılığı davası devam ediyor

Bakır külçelerin yerine kaldırım taşı gönderilmesi sonucunda 36 milyon dolarlık

Bakır külçelerin yerine kaldırım taşı gönderilmesi sonucunda 36 milyon dolarlık vurgun yapıldığı iddiasıyla açılan dolandırıcılık davası devam ediyor. Müşteki firma avukatı Kazım Yiğit Akalın, davayla ilgili yaptığı açıklamada, bu suçun Cumhuriyet tarihinde tek mağdurun olduğu en büyük dolandırıcılık vakası olduğunu belirtti. Adli kontrol ve yurt dışı yasakları gibi tedbirlerin dahi kalktığı suçun sanığı hakkında konuşan avukat, davanın devam ettiğini ifade etti.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Çin’e bakır ihracatı iddiasıyla yargılanan 16 sanığın duruşması devam ediyor. Ancak mahkeme, davanın ayrıntılarının ve belgelerin eksik olduğu gerekçesiyle resmi yazının beklenmesine karar verdi. Avukat Akalın, söz konusu davanın detaylarına ilişkin bilgileri paylaşarak, tanıkların dinlenmesinin süreceklığini ve mahkemenin kararına saygı duyacaklarını söyledi.

Avukat Akalın, Çin’e gönderilen kargoların açılması sonucu bakır yerine kaldırım taşı çıkmasının ardından yaşanan süreci detaylı bir şekilde anlattı. Tanıkların ifadesinin alınması ve gerekli belgelerin mahkemeye sunulmasıyla davaya devam edileceğini belirten Akalın, yaşanan olayın detaylarını açıkladı.

Dava dosyasındaki bilgilerden de bahseden Akalın, İsviçre merkezli şirket ile Türk şirketi arasında yapılan sözleşmeye vurgu yaptı. Saf bakır ihracatı yerine kaldırım taşı gönderilmesi üzerine başlatılan soruşturmada, iddiaların suç örgütü ile bağlantılı olduğu belirtildi. Savcılığın, sanıkların çeşitli suçlardan cezalandırılması talebiyle mahkemeye başvurduğu belirtildi.

Burdur’da silahla vurulup öldürülen ve başlangıçta toprağa gömülen, daha sonra
Sıradaki Haber Öldürülüp yakılan Kübra Yapıcı’nın cesedinin bir bölümü Korkuteli Barajı’nda bulundu