Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Basın İlan Kurumu’ndan Anlamlı Proje

Basın İlan Kurumu tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10.

Basın İlan Kurumu tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yılı kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Manşetleri Gazetecilik Atölyesi”nin ikinci programı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Geleceğin Gazetecileri Hakikatin İzinde: OMÜ’de ’15 Temmuz Manşetleri’ Atölyesi

 Basın İlan Kurumu (BİK), 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yılına özel başlattığı anlamlı projeyi Samsun’a taşıdı. İletişim fakültesi öğrencilerini profesyonel medya dünyasıyla buluşturan “15 Temmuz Manşetleri Gazetecilik Atölyesi”nin ikinci durağı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) oldu. ‘Hafızayı Koru, Hakikati Yaz’ mottosuyla düzenlenen etkinlikte, genç gazeteci adayları hem teorik eğitim aldı hem de kendi manşetlerini tasarladı.

“Doğru Haber Gazeteciliğin Can Damarıdır”

Programın açılışında konuşan OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, doğru bilginin toplumsal sağlıklı düşünce için “ekmek ve su” kadar hayati olduğunu vurguladı. Bekiroğlu, kriz dönemlerinde dezenformasyonla mücadelenin önemine değinerek, “Doğru haber, kamuoyunun hakikate dayalı şekillenmesi için en temel girdidir” dedi.

Etiğe Bağlı Güçlü Kalemler Yetişiyor

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay’ın mesajını ileten Samsun Bölge Müdürü Nedim Engin, atölyenin temel amacının gençlere olağanüstü dönemlerde mesleki refleks kazandırmak olduğunu belirtti. Engin, etik değerlere sahip çıkan sorumlu kalemlerin, Türkiye’nin istikbali için en büyük teminat olduğunu ifade etti.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ise 15 Temmuz gecesi Türk medyasının devlet ve milletin yanında dimdik durduğunu hatırlatarak, öğrencilere “Doğruluğunu teyit etmediğiniz hiçbir işin arkasında durmayın” tavsiyesinde bulundu.

İnfodemiye Karşı ‘4 Adımlı Süzgeç’ Formülü

Atölyenin eğitim bölümünde uzman isimler kritik bilgiler paylaştı:

  • Dezenformasyonla Mücadele: Arş. Gör. Dr. Özlem Delal Abanoz, kriz anlarında yayılan bilgi kirliliğinin (infodemi) bazen krizin kendisinden daha tehlikeli olduğunu belirtti. Şüpheli içerikler için “kaynak, içerik, bağlam ve kanıt” süzgecinin mutlaka kullanılması gerektiğini vurguladı.

  • Ajans Haberciliği: Anadolu Ajansı Samsun Bölge Müdürü Halil Demir, hata payını sıfıra indirmek için AA’da bir haberin en az 3 editörün onayından geçtiğini paylaştı.

Gençler Manşetlerini Tasarladı

Atölyenin en heyecanlı kısmı laboratuvar çalışmalarında yaşandı. 7 farklı gruba ayrılan öğrenciler, sektörün deneyimli isimleri eşliğinde kendi 15 Temmuz manşetlerini hazırladı. Yazdıkları haberler ve seçtikleri görsellerle gerçek bir yazı işleri deneyimi yaşayan öğrencilere program sonunda katılım sertifikaları verildi.

Bir Sonraki Durak: İzmir

İlki Antalya’da, ikincisi Samsun’da yapılan atölye dizisi, 7 Mayıs 2026 tarihinde Ege Üniversitesi’nde devam edecek. Proje kapsamında Ankara, Erzurum, Gaziantep ve İstanbul’daki iletişim fakültelerinde de genç iletişimcilerle buluşulacak.

Yerköy Müftülüğü bünyesinde eğitim veren Gültepe ve Bilal Şahin Kur’an
Sıradaki Haber Camiler Şenlendi