Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, kent içi trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla yeni bir çalışma başlattı. 100 araç kapasiteli yeni bir açık otoparkın hizmete girmesi, halk tarafından olumlu karşılandı.
Başkan Demir, göreve gelir gelmez trafik sorununu çözmeye yönelik çaba sarf ediyordu. Daha önce faaliyete geçirilen kapalı otopark projesine ek olarak, en az 100 araçlık açık otopark inşa ettirerek kent merkezine kazandırdı. Cadde ve sokaklarda rastgele park eden sürücülerin yaşadığı sıkıntıları gidermeyi amaçlayan bu adım, halkın beğenisini kazandı.
Başkan Demir, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlk açık otoparkımız hizmete girdi. Kaptanpaşa, Karagöl ve İnönü mahallelerinde en az iki yeni otopark daha yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, söz konusu mahallelerde arsa arayışımız devam etmekte, bu alanları otoparka dönüştüreceğiz. Ana caddelerde çift sıra park etmeyi sonlandırarak, otopark sorununa köklü çözümler getireceğiz.” şeklinde konuştu.
