Yerköy Haber Gazetesi

Başkan Ferhat Yılmaz, “Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır”

Başkan Ferhat Yılmaz, “Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır”
07 Mart 2022 - 11:48

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, “Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, sevgi, fedakârlık ve hoşgörünün sembolü olan kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır” dedi.
Başkan Ferhat Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Zengin medeniyetlerin inşasında en az erkekler kadar kadınlarımızın da rolü ve emeği çok büyük olduğunu belirten Başkan Ferhat Yılmaz, , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kadınlarımız, toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumun yapıtaşını oluşturan ailenin temel unsurlarından biridir. Hayatın her alanında her türlü fedakârlığı gösteren kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri doğuran ve yetiştirendir. Kadınlarımız, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktadırlar. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınlarımız hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Bunun en büyük örneği, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazdıkları Aziz Türk milletimiz tarafından bilinmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan, kalkınmasına dek yaptığı fedakarlıklar neticesinde kadınlarımıza, hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Şuan günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Bu başarı örneklerinin artması ve toplumun her kesiminde dalga dalga yayılması gerekmektedir. Medeniyetimizde çok özel bir yere sahip olan kadınlarımız, toplumsal hayatta önemli roller üstlenirken, ürettikleri artı değerle ülkemizin gelişip güçlenmesinde büyük katkı sağlayan başta şehit ve gazilerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum” dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır