Kırıkkale Belediye Başkanı Av. Ahmet Önal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını kınayarak süreci “haksız” ve “hukuksuz” olarak değerlendirdi. Önal, “Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na karşı son günlerde yaşanan haksız uygulamaları görüyoruz. Bu ülke benzer durumları daha önce yaşadı” dedi.
CHP’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen cumhurbaşkanlığı ön seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olarak yer aldığı Kırıkkale’deki oy verme işlemi devam ediyor. Şehirde CHP İl Başkanlığı binasında kurulan sandıklarda sabahın erken saatlerinden itibaren partililer ve vatandaşlar oy kullanmaya başladı. Seçim sürecinde destek veren Kırıkkale Belediye Başkanı Av. Ahmet Önal, parti binasına gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Önal, İmamoğlu’nun maruz kaldığı haksız soruşturmaları eleştirerek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve aynı zamanda cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun son günlerde maruz kaldığı haksız süreci görüyoruz. Bu ülke benzer hukuksuzlukları daha önce de tecrübe etti. Ne yazık ki, yargı yoluyla haksız ve hukuksuz uygulamaların tanığı olduk. Bugün aynı durum Ekrem İmamoğlu’nun da başına geldi. İki ayrı soruşturma yürütülüyordu. Birinden tahliye kararı çıktı, diğerinde ise tutuklama kararı alındı. Bu durum bizi derinden üzdü. Zaman, bu yargılamaların boşa çıkacağını gösterecektir” şeklinde konuştu.
Önal, İmamoğlu’nu yakından tanıdığını belirterek, “Birçok kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettim. Kendisi de Kırıkkale’ye birçok kez destek oldu. Ülkenin dört bir yanına dokunmaya çalışıyor. Görebiliyorsunuz, hem Kırıkkale hem de diğer illerde büyük ilgi var. Kalabalıklar, Ekrem İmamoğlu’nu yalnız bırakmıyor. Hukuksuzluklara karşı sesini yükselten herkes var. Ancak tarih, tekrardan ibarettir. Gelecekte bu haksızlıkların ve hukuksuzlukların ortaya çıkacağına ve Ekrem İmamoğlu’nun suçsuz olduğunun anlaşılacağına inanıyorum. Kırıkkale’den Ekrem İmamoğlu’na selamlarımızı ve desteğimizi iletiyoruz” dedi.
Başkan Ahmet Önal, “Cumhuriyet Halk Partisi İl binamızda iki sandık kurduk. Üyelerimiz binada oy kullanıyor. Üye olmayan vatandaşlarımız için ise ayrı bir sandık bulunuyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren buradayım. Parti binasında ve çevresinde kalabalık var. Vatandaşlarımız oy kullanmaya akın ediyor, iradelerini gösteriyor. Buraya gelen tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımıza demokrasiye sahip çıkmaları çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.