Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnafın sigara satışı sürdürülebilir olmaktan çıktı”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının haksız uygulamaları nedeniyle esnafın mağdur olduğunu belirterek, firma politikalarının değişmesi gerektiğini vurguladı. Kredi kartı komisyonları esnafın kazancını azaltıyor ve çözüm için ortak bir tavır sergilenmesi gerektiğini söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının haksız uygulamaları nedeniyle

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarının esnaflara yönelik uygulamalarının ciddi sorunlara yol açtığını belirtti. Sigara fiyatlarındaki zamlara rağmen üreticilerin yeterli ürün tedarik etmemesi ve kredi kartı ile satışlarda getirilen kısıtlamaların esnafı ve vatandaşı mağdur ettiğini vurguladı.

Palandöken, sigara firmalarının esnafa karşı artan baskılarının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Esnaf ile vatandaş arasında ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Palandöken, sigara satışı yapan bakkal, büfe ve tekel bayilerinin üreticilerin haksız politikaları nedeniyle büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Esnafın sigara satışından alınmayan komisyonlara karşın üreticilerin esnaftan komisyon talep etmesini çifte standart olarak nitelendirdi. Palandöken, firma tarafından üstlenilmeyen kredi kartı komisyonlarının esnafın kazancını olumsuz etkilediğini ve bu durum devam ederse esnafın sigara satışından vazgeçmek zorunda kalabileceğini belirtti.

Palandöken ayrıca, esnafların sigara satışından elde ettikleri geliri kredi kartı komisyonları nedeniyle kaybettiklerini ve bu durumun sürdürülebilirliği tehdit ettiğini söyledi. Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu olarak gelecekte üreticilerin esnafa yönelik baskılarına karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantıda, firma tarafından kredi kartı komisyonlarının üstlenilmemesi ve adil ürün tedarikine ilişkin ortak bir tavır sergilenmesinin ele alınacağını belirtti.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı