Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu’nda, deplasmanda mücadele ettiği İspanya temsilcisi Manresa’ya 96-87 mağlup oldu. İzmir ekibi, gruptaki ikinci maçında ise Reggio Emilia takımını sahasında konuk edecek.
Maç, Pavello Nou Congost salonunda oynandı ve Letonya’dan Martins Kozlovskis, Yunanistan’dan Georgios Poursanidis ve Belçika’dan Geert Jacobs hakem olarak görev yaptı. BAXI Manresa takımında Sagnia 6, Alston 17, Hunt 13, Obasohan 10, Cate 14, Steinbergs 10 gibi skorer isimler öne çıktı ve başantrenörleri Diego Ocampo yönetiminde mücadele ettiler. Aliağa Petkimspor’da ise Dotson 20, Russell 14, Echenique 9, Van Beck 9, Williams 8, Tyree 20 gibi oyuncular etkili performans sergiledi. Başantrenörleri Burak Gören yönetiminde başarılı bir oyun sergileyen takımın 1. periyotu 28-32 üstünlüğüyle tamamladığı ancak devreye 51-52 geride girdiği belirtildi.
Maçın 3. periyodunda Manresa’nın üstünlüğü ele geçirdiği ve skoru 77-68 yaptığı karşılaşmada, Aliağa Petkimspor galibiyet için mücadele etse de rakibine karşı mağlup oldu.
