Bayburt Valisi Mustafa Eldivan başkanlığında düzenlenen Asayiş ve Bilgilendirme Toplantısı’nda, il genelinde 2025 yılı boyunca yürütülen asayiş, güvenlik, uyuşturucu, siber suçlar ve göç yönetimi çalışmaları değerlendirildi. Vali Eldivan, Bayburt’un hala Türkiye’nin en güvenli illerinden biri olmaya devam ettiğini vurguladı.
Vali Eldivan, toplantıda, emniyet ve jandarma birimlerinin koordinasyon içinde gece gündüz mesai yaptığını ve terör örgütleri, organize suç örgütleri, uyuşturucu tacirleri, kaçakçılık, siber suçlar ve trafik ihlalleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.
Kişilere yönelik suçlarda %11,69 oranında azalma olduğunu belirten Eldivan, 2025 yılında 10 farklı suç kategorisinde toplam 597 olay yaşandığını açıkladı. Malvarlığına karşı işlenen suçlarda ise %50’lik bir düşüş olduğunu dile getiren Vali Eldivan, il genelinde yaşanan 56 olayın tamamının çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.
Vali Eldivan, uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini aktardı. Ayrıca, siber suçlarla mücadelede 348 hesabın tespit edildiğini ve göç yönetimi verilerine göre Bayburt’ta geçici koruma altındaki Suriyeli sayısının 36 olduğunu paylaştı.
2025 yılını huzur ve güven içerisinde tamamladıklarını söyleyen Vali Eldivan, 2026 yılında birlik ve beraberlik atmosferinin güçlenerek devam etmesi temennisinde bulundu.
