BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genişletilmiş divan toplantısında yaptığı konuşmada, depreme karşı önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, “Depreme, depremden önce hazırlanmamız gerektiğini ifade etmeye çalışıyorum. Hazırlık noktasında maalesef ciddi eksikliklerimiz var” dedi.
Genel İstişare Toplantısı’nın açılışında konuşan Destici, toplumun adalet, ekonomik zorluklar, eğitim yetersizliği ve ahlaki değerler konusundaki sıkıntılarına dikkat çekerek, bu sorunların çözümünün Büyük Birlik Partisi’nde olduğunu belirtti. “Yolumuza devam ederek milletimizin beklentilerini karşılayacağız” diyen Destici, gençlerin geleceğe iyi hazırlanamadığı eleştirisine değindi.
Depremin ardından gerçekleştirilen deprem toplantısında ise, Deprem öncesinde hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Destici, devletin şu ana kadar alınan önlemlerin deprem sonrası gerçekleştiğine dikkat çekti. İstanbul’da yaşanan depremde, yerel yönetimlerin vazifelerini yerine getirmediğini ifade eden Destici, “Ülkemizi depreme karşı en iyi şekilde hazırlayacağız” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.
Terörle mücadeleye de değinen Destici, terör örgütlerinin işlediği suçları sıralayarak, terörle müzakere edilemeyeceğini, ancak mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, 24 Nisan’da yaşanan olaylar üzerine yapılan açıklamaları da yorumlayarak, “Bunlar hain, bunlar Ermeni’den daha Ermeni” dedi. Bu ifadelerle konuşmasını noktaladı.
