Polonya Sınır Muhafaza Birimi (Straz Graniczna) Basın Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, Belarus’tan 180 kaçak göçmen, sınırda kazdıkları tünelle Polonya’ya geçiş yaptı. Göçmenlerden 130’dan fazlası şu ana kadar yakalanırken, diğerlerini bulma çalışmaları devam ediyor.
Sözcü, kaçak göçmenlerin çoğunun Afganistan, Pakistan, Hindistan, Nepal ve Bangladeş vatandaşı olduğunu belirtti. Ayrıca, Polonya’ya gitmek isteyen göçmenleri taşımak amacıyla bölgeye gelen 2 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.
Polonya, Belarus üzerinden gelen kaçak göçmenleri durdurmak için 2022 yılında 5.5 metre yüksekliğinde 186 kilometrelik bir çelik duvar örmüştü. Ancak duvarın kaçak geçişleri engellememesi üzerine, bir sonraki adım olarak duvara paralel 4 metre yüksekliğinde tel örgüden oluşan ikinci bir bariyer inşa edilmesine karar verilmişti.
