Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BM Genel Sekreteri Guterres: “Golan, Suriye toprağıdır”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile bir basın toplantısında bir araya geldi. Guterres, “Golan’daki İsrail ihlalleri kabul edilemez. Golan, Suriye toprağıdır ve BM, Suriye’nin toprak bütünlüğünün, bağımsızlığının ve egemenliğinin yanındadır” şeklindeki görüşlerini paylaştı.

Görüşme sonrası yapılan ortak basın toplantısında Bakan Şeybani, Guterres’in Suriye’yi ziyaretinin önemine vurgu yaparak 17 yıl aradan sonra gerçekleşen bu ziyaretin, Suriye ile BM arasındaki iş birliğinin güçlendiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Suriye’nin barış için stratejik bir model sunduğunu ifade eden Şeybani, ülkenin sınırlarının güvenliğini sağlamak için silahların devlet kontrolünde toplanmasına odaklandıklarını açıkladı. Ayrıca, 3.5 milyon Suriyelinin ülkelerine geri döndüğünü ve bu sürecin en büyük gönüllü geri dönüş hareketlerinden biri olduğunu vurguladı.

BM Genel Sekreteri Guterres ise Suriye’nin toparlanma sürecinde olduğunu belirterek ülkenin yeniden inşası ve istikrarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, BM’nin Suriye ile her alanda iş birliğini artırmayı hedeflediğini ve uluslararası toplumun Suriye Golan’ı meselesine yapıcı bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki eylemlerine de sert tepki gösteren Guterres, “Golan, Suriye toprağıdır ve BM, Suriye’nin egemenliğinin yanındadır. Bu ihlallerin derhal sonlandırılması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret ederek
Sıradaki Haber BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye Devlet Başkanı Şara ile görüştü