Bolu Belediyesi’ne yönelik yapılan soruşturma kapsamında devam eden dava sürecinde son gelişmeler yaşandı. Tutuklu sanıklar arasında olan Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, davanın 3. duruşmasında esas hakkındaki iddialara karşı savunma yaptı. Altındal mahkemede, “Son 7 aydır suçsuz yere cezaevindeyim. Suçlamalarla mücadele ederken ailemi de düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Bolu Belediyesi’nde görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Tanju Özcan ve 4’ü tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması devam ediyor. Mahkeme, geniş katılım sebebiyle Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda özel olarak düzenlenen salonda gerçekleşiyor. Tanju Özcan ve tutuklu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, diğer sanıklar da duruşma salonunda hazır bulunuyor. Sanıklar, savcının iddialarına karşı savunmalarını sürdürüyorlar. Tutuklu sanık Mustafa Altındal, mahkemede esas hakkındaki iddialara karşı savunmasını yaparken, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.
Altındal, duruşmada yaptığı savunmada, “Mütalaayı kabul etmiyorum. Olaya ilişkin tekrar değerlendirme yapılmasını talep ediyorum. Yapılan görüşme rüşvet anlaşması değil, sadece başkanla iletişimi sağlamaktan ibarettir” diyerek suçlamaları reddetti. Altındal, “Suçsuzum, 7 aydır cezaevindeyim ve masumiyetimi kanıtlamak için mücadele ediyorum. Ailemin durumu da beni endişelendiriyor. Suçlamaları reddediyor, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
