Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Bosnalı Sırp lider Dodik aleyhindeki tutuklama emri kaldırıldı

    Bosna Hersek mahkemesi Sırp lider Milorad Dodik hakkındaki tutuklama emrini kaldırdı. Dodik gönüllü olarak ifade verdi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme ülkedeki siyasi çekişmelerin yatışmasına yardımcı oldu.

    Bosna Hersek mahkemesi Sırp

    Bosna Hersek yetkilileri, Sırp lider Milorad Dodik’e yönelik anayasal düzeni ihlal ve ayrılıkçılık suçlamalarıyla ilgili tutuklama emrini kaldırdı.
    Bosna Hersek Mahkemesi, Dodik’in mart ayından beri ifade vermeyi reddetmesi sebebiyle hakkında çıkarılan tutuklama kararının ardından, şüpheli sıfatıyla savcılığa gönüllü olarak ifade verdiğini ve serbest bırakıldığını duyurdu. Sırp lider Dodik, ayrılıkçılık iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ifade vererek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dodik, mahkemeye gelerek ifade vermeyi kabul etti ve serbest bırakıldı. Bu adımla ilgili Bosna Hersek Mahkemesi ve Savcılığından yapılan açıklamada, “Dodik, avukatı eşliğinde gönüllü olarak gelerek ifade verdi” denildi. Söz konusu adli kontrol koşullarına uymayan Dodik hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılacağı belirtildi.
    Sırp Cumhuriyeti (RS) entitesinin Başkanı olan Dodik, yaptığı açıklamada, bu sürecin kendisi için önemli olduğunu ve Bosna Hersek’te istikrarsızlık çıkarmayı hedefleyenlere karşı önemli bir adım olduğunu belirtti.
    Dodik’in tutuklama emrinin kaldırılmasına ilişkin Bosna-Hersek basınında çıkan haberler, ülkedeki siyasetçiler arasındaki uzun süren müzakereler sonucunda gerçekleştiği yönündeydi.
    Dodik, geçmişte Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi’nin kararlarını uygulamayı reddettiği suçlamasıyla yargılandığı bir davada 1 yıl hapis ve 6 yıl siyasi görevden men cezası almıştı. Dodik’in avukatları, bu karara itiraz ederek yargı sürecini uzatmıştı. Bosna Hersek Mahkemesi’nin RS entitesindeki bazı devlet kurumlarının faaliyetlerini kısıtlayan kararı tepki çekmiş, bu durum ülkede krize yol açmıştı. Yaşanan bu kriz, bölgede 1992-1995 yılları arasındaki savaştan bu yana en ciddi kriz olarak nitelendirilmişti.

    İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy,
    Sıradaki Haber İngiltere’den 14 yıl sonra Şam’a bakanlık düzeyinde ilk ziyaret