Yerköy Haber Gazetesi

BOZOK ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR

BOZOK ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST’E HAZIRLANIYOR
29 Mart 2023 - 14:51

Bozok Üniversitesi Bilgisayar ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümleri öğrencileri tarafından oluşturulan BEEM takımı, 10-14 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç yarışlarına hazırlanıyor.
BEEM Takımı, insansız ve elektrikli araç teknolojileri gelişimine önemli katkı sunan yarışta geçen yıl ikinci olmuştu. Bu yılda takım üyeleri hazırlıklarına Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr Üyesi Emrah Çetin danışmanlığında ve takım kaptanı Arş. Gör. Fatma Nur Ortataş eşliğinde hazırlıklarına devam ediyor.
Bu yıl TEKNOFEST yarışlarına katılacak BEEM takımı aracı 1.2 kw güce sahip iki elektrikli motor ile hareket etme özelliğine sahip bir araç olarak tasarlandı.Araç kontrol kartı ve insansız hareket için kullanılan yapay zekâ öğrenciler tarafından geliştirildi. Araç, özel bir pistte kendi kendine hareket edebilecek, şeritleri takip edebilecek, bir yolcu alıp indirebilecek, kırmızı ışıkta durabilecek şekilde programlandı.Ayrıca bu yıl üretilen yeni araç kabuğunda Üniversitemizin ihtisas alanı olan kenevir kullanımı ile kaporta aksamı 25 metrelik kenevir kumaşından yapıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve BEMM takımına yarışmalarda sponsor olan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen ve Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kocakaya Üniversitemiz BEEM takımı üyelerini ziyaret etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST yarışlarında önemli başarılara imza atan Üniversitemiz BEEM takımını, hayallerin gerçeğe dönüşmesini gerçekleştirdikleri için gurur duyduğunu söyledi.
Üniversitemiz BEEM takımının daha önce elektrikli araçlar kategorisinde yarışarak önemli başarılar elde ettiğini ve TÜBİTAK’tan yerlilik ödülü alarak önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Yarışlara katılan araçların tasarlanması, algoritması ve yazılım kartları tamamen milli ve yerli olarak öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Uzun bir emek ve çabanın sonucunda önemli projeler ve araçlar tasarlandı. Geçtiğimiz yıl Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışları’nda üniversitemizi başarı ile temsil eden BEEM Takımımız 2’nci olma başarısını gösterdi. Bu yıl aracımızın kaportasında ihtisas alanımız özelinde kenevir kullandık. Böylelikle kenevirin araçlarda da kullanılacağını göstermiş olduk. Bu yılki yarışlarda iddiamız TEKNOFEST’te 1.lik ödülünü almak. Öğrencilerimize güveniyorum. Yarışlar öncesi kendilerine başarılar diliyor, büyük emeklerle bugünlere gelmiş bu projeyi sahiplenip katkı verdiği için Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’a teşekkür ediyorum.” dedi.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar ayrıca Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Rektörümüz Başkan Coşar’a BEEM Takımına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti ve günün anısına Üniversitemiz, Valilik ve Belediye’nin ortak yayını olan 4 Ciltlik Yozgat Tarihi ve Kültürü kitabını hediye etti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır