Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bursa ekibi insansız hava yarışında 6.oldu

Bursa Yıldırım Ticaret MTAL ekibinin Feza isimli insansız hava aracıyla Türkiye 6’ncısı olduğu Liseler Arası Sabit Kanat İHA Yarışması’nda öne çıkan genç yıldızlar Kerem Yüksel, Mustafa Eren Bilga, Mahmut Efe Ağdağ ve Ecrin Gülser, Bursa’ya gurur yaşattı. Başarılarıyla Türkiye’ye örnek olan ekip, 2026 şampiyonluğu için iddialı.

Bursa Yıldırım Ticaret MTAL ekibinin Feza isimli insansız hava aracıyla

Liseler Arası Sabit Kanat İnsansız Hava Aracı Yarışması, Türkiye genelindeki 2 bin 580 okulun katılımıyla, 2-8 Eylül 2025 tarihleri arasında Kocaeli’nde düzenlendi. Yarışma oldukça rekabetçi geçerken, Bursa Yıldırım Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Feza” adını verdikleri insansız hava aracı ile Türkiye 6’ncısı olarak başarılı bir performans sergiledi.

“Feza” isimli sabit kanat İHA, dayanıklılığı, hassasiyeti ve istikrarı ile dikkatleri üzerine çekti ve belirlenen görevleri başarıyla yerine getirerek okulunu üst sıralara taşıdı. Bu başarıyla sadece okul değil, Bursa şehri de teknolojiye olan katkısını kanıtlamış oldu. Yarışmadaki başarının arkasındaki isimler ise koordinatör öğretmen Ramazan Belyurt ile öğrenciler Kerem Yüksel, Mustafa Eren Bilga, Mahmut Efe Ağdağ ve Ecrin Gülser oldu.

Koordinatör öğretmen Ramazan Belyurt yaptığı açıklamada, elde ettikleri derecenin gurur verici olduğunu ifade ederek, “Feza her geçen yıl daha güçlü hale geliyor, hedefimiz Türkiye birinciliği” dedi. Öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten Belyurt, Feza’yı daha da geliştirerek gelecek yıl Türkiye birinciliği için mücadele edeceklerini söyledi.

Ekip içerisindeki genç yeteneklerden Kerem Yüksel, Feza’nın elektronik sistemlerinde görev alırken, Mustafa Eren Bilga aracın yazılım ve kontrol mekanizmaları üzerinde çalıştı. Mahmut Efe Ağdağ, gövde ve aerodinamik tasarımda önemli rol oynarken, Ecrin Gülser ise takımın motivasyonunu sağladı ve Feza’nın test uçuşlarında aktif rol aldı.

Yarışmaya Türkiye genelinden birçok okul katılırken, Yıldırım Ticaret MTAL’in başarısı özellikle sabit kanat kategorisinde gelecekte şampiyonluk için iddialı olduklarını gösterdi. Okul yönetimi ve öğrenciler, elde ettikleri başarının sadece bir başlangıç olduğunu belirtirken, Bursa adına büyük bir gurur yaşadıklarını dile getirdi. Feza ise mükemmel performansıyla 2026 şampiyonluğunun en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor.

Ankara’da ASELSAN’ın ‘Serhat Radar’ projesinden ilham alan lise öğrencileri, kara
Sıradaki Haber Liseli gençler ürettikleri radar projesini geliştirerek savunma sanayine katkı sağlamak istiyor