Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Sakarya Mahallesi’nde bulunan 3 katlı bir binanın çatısında meydana gelen yangın, çevrede endişeye neden oldu. Söz konusu yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü çıktı ve hızla yayılarak binanın çatısını sardı. Buna rağmen, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri zamanında müdahalede bulunarak, yangının çevredeki diğer binalara sıçramasını engelleyip kontrol altına aldı.
Olayın meydana geldiği bina, Sakarya Mahalle Muhtarlığı’nın yanında konumlanıyor ve yangın 3. kata kadar ulaşarak hasara neden oldu. İtfaiye ekipleri, hızlı bir şekilde olay yerine ulaşarak alevlere müdahale etti ve titiz bir çalışma sonucunda yangını diğer binalara sıçramadan söndürmeyi başardılar. Yangın sırasında yükselen yoğun duman, şehrin çeşitli noktalarından görülürken, mahalle sakinleri büyük bir paniğe kapıldı.
Neyse ki, olayda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla detaylı bir inceleme başlatıldı.
