Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Camiler ve Cami Eksenli Din Hizmetleri’ fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Uluslararası Müslüman Topluluklarla

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) tarafından düzenlenen ‘Camiler ve Cami Eksenli Din Hizmetleri’ konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Arpaguş, MÜSDAV’ın Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii sergi salonunda düzenlediği MÜSDAV 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, sanatın İslam’ı temsil etmede önemli bir araç olduğunu vurguladı.
Etkinliğe katılan tüm sanatçıları tebrik eden Arpaguş, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Sanat Allah’ı aramakmış’ sözünü hatırlatarak, “Gözlerden gönüllere bir kadrajla baktığımızda, zahiri gözümüzden manevi gözümüze bir yol bulabilirsek, kadrajımızı ona göre ayarlayabilirsek, maddeden manaya ciddi bir geçişle dinimizin gönül boyutunu yakalayabilirsek, o kadrajımızdan neyi görebiliyorsak, amaçladığımız din, iman adına gönlümüze o kadrajın iz olarak düşürdüğü hakikatleri sanat vesilesiyle göreceksek, işte o zaman sanatın bize sağlayacağı güzellikleri de kazanmış oluruz” ifadelerini kullandı.
MÜSDAV 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda Emrah Ildız ‘İbadet’ adlı fotoğrafıyla birinciliği, Uğur Bulut ‘İbadet Aşkı Engel Tanımaz’ adlı fotoğrafıyla ikinciliği, İbrahim Aysündü ‘Yansıma’ adlı fotoğrafıyla üçüncülüğü kazandı. Mehmet Özdemir ise ‘İmam ve Kartopu’ adlı fotoğrafıyla mansiyon ödülüne layık görüldü.
Serginin açılışına Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri, sanatçılar ve davetliler katıldı. 33 fotoğrafın sergilendiği etkinlik, 8 Aralık Pazartesi gününe kadar Ahmet Hamdi Akseki Camii sergi salonunda ziyaret edilebilecek.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı