Yerköy Haber Gazetesi

ÇEŞMELER BOŞA AKIYOR

ÇEŞMELER BOŞA AKIYOR
27 Eylül 2021 - 13:32

Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapıldığı ve büyük kuraklıkların yaşandığı bu zamanda su sadece insanlar için değil, yaşayan bütün canlılar için en önemli yaşam kaynaklarından biri. Yerköy’de özelliklede Mola Hüsrev Camii çeşmesi, diğer camiler, çarşı merkezinde bulunan diğer muslukların ve birçok mahallede bulunan sokak çeşmelerinin suyunun sürekli olarak boşa akması ise vatandaşlar tarafından dikkat çekiyor.

Yaşanan kuraklık ile beraber su kaynaklarının yetersizliği ve su kirliliği küresel bir sorun olarak karşımıza çıkmakta. Devamlı olarak açık bırakılan muslukları kapattığını ve bu konuda vatandaşların ve abdest alanların duyarsız olduğunu dile getiren bir vatandaş, Yerköy’de Molla Hüsrev Camii önünde bulunan çeşmede 12 adet musluk bulunuyor fakat bu muslukları en son cumartesi günü yaklaşık 9 tanesi açık kalmış arasında bozuk olan ve değiştirilmeyi bekleyen musluklar da mevcut fakat cemaat ve vatandaşlar ne yazık ki şu kuraklık ortamında camiler de caddeler de bulunan yeni yapılan çeşmelerde suları açık bırakıp gidiyor. Belediyenin ve cami görevlilerinin bu konuya acil bir şekilde el atması gerekirse sokaklardaki çeşmelerin bir süre kullandırılmaması gerekiyor. İsim vermek istemeyen başka bir cami cemaati ise, Geçen hafta Cuma saatinde Molla Hüsrev Camii önünde dışarıda hutbe dinlerken tüm muslukların açık bırakıldığı dikkatimi çekti ve kalkıp hepsini kapattım. Ne yazık çoğumuz abdestimizi aldıktan sonra muslukları tam kapatmadan veya olduğu gibi bırakıp namaza gidiyoruz. Gerekirse bu muslukların çoğunun en azında kuraklıklar geçene kadar iptal edilmesi kullanıma yatacak kadarının açık bırakılması gerekiyor.

Yerköy’ün hemen hemen her köşesinde bulunan hayır çeşmeleri de ‘Hayır’ diye yapılıyor ama kaliteli içilebilir suyun kanalizasyona akması da israfa neden oluyor. Bu çeşmelerden de her yıl binlerce ton su boşa akıyor. Boş yere akan su ise mahalle sakinlerini de üzüyor.

Yetkililerin bu duruma biran önce çözüm bularak su israfının önüne geçilmesi önerisinde bulunan cami cemaati “Ben İstanbulluyum ve İstanbul’dan susuzluktan kaçtım Yerköy’e geldim. Buraya geldiğimde ise şaşırdım kaldım. İstanbul susuzluktan kavruluyor Yerköy’de sular boşu boşuna akıyor.  Yazık, günah. Yetkililerin ilgilenmeleri lazım. Ne yaparlar bilmiyorum ama bunun önüne geçmek lazım.

SUYU TASARRUFLU KULLANALIM!

Dünyada hızla yayılan Kovid-19 salgını ile gerekli ve zorunlu temizlik; doğal olarak su tüketimini artırdı. Su sarfiyatının arttığı bu dönemde suyun tasarruflu kullanımı ise bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmayalım!…

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır