Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda çevre bilincini artırmayı ve bilimsel etkileşimli öğrenme ortamı sunmayı hedefleyen Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi’nin 2. etabı çalışmalarında sona yaklaşıldığını duyurdu. Merkezde cihaz sayısı artırılarak donanımlar güçlendirildi ve çocuklar için yeni eğitim atölyeleri oluşturuldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olmak ve çocuklarda çevre bilincini erken yaşlardan itibaren geliştirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın liderliğinde yürütülen merkezin 2. etap çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Merkez bugüne kadar 56 okuldan 6 bin 226 öğrenciye ev sahipliği yaparken, yeni eğitim atölyeleriyle donanımı güçlendirildi ve cihaz sayısı artırıldı.
Karesi ilçesinde bulunan Ahmet Edip Uğur Gençlik Kültür ve Aktivite Merkezi’nde yer alan Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi’nin 2. etap kurulum ve tadilat çalışmaları neredeyse tamamlandı. 270 metrekarelik alanda faaliyet gösteren merkezin toplam alanı 720 metrekareye çıkarılarak 9 yeni cihaz eklendi ve toplam cihaz sayısı 27’ye ulaştırıldı. Öğrencilerin eğlenirken öğrenebileceği modern ve konforlu eğitim atölyeleri oluşturuldu.
Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi, interaktif ve eğlenceli eğitim imkanları sunmayı hedefliyor. Merkeze eklenen yeni eğitim alanları, etkileşimli cihazlar ve uygulama atölyeleriyle çocukların ve gençlerin öğrenme deneyimleri zenginleştirilirken, çevre sorunlarıyla ilgili bilimsel deneyler ve gözlemler sunuluyor. İklim krizi, yenilenebilir enerji ve atık yönetimi gibi konularla ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan merkez, öğrencilerin çevresel eğitim alanındaki gelişimine katkı sunuyor.
