CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın disiplin süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “Kimse vekil sayısının azaltılmasını istemez ancak bazen zorunlu hale gelebilir. Görevini yapmamak da bir eksiklik oluşturur. Bu nedenle böyle bir kararın alınması kaçınılmaz hale gelmiştir.”
CHP Basın Yayın Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre, parti genel merkezinde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bulut, yeni oluşturulacak Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Gölge bakanlık, mevcut bakanlık sayısına denk gelecek şekilde oluşturulacaktır. Bu yapı içinde herhangi bir kişinin iki farklı görevi bulunmayacak. Genel başkanımızın atama sürecinde daha rahat olacağını belirtmek isterim.”
Parti Sözcüsü Emre, MHP’den gelen iddianameye ilişkin olarak, MHP ve CHP arasında doğrudan bir temas olup olmayacağı sorusuna şu cevabı verdi: “Gizli tanık uygulaması belediyeye dair yolsuzluk iddialarında kullanılmaz. Feti Bey’in ifadeleri dışında MHP cephesinden son derece farklı bir açıklama gelmedi. Gizli tanık uygulaması genellikle terör suçlarıyla ilgilidir ve bu konuda bazı çelişkiler bulunmaktadır.”
Hasan Ufuk Çakır’ın disiplin süreciyle ilgili konuşan Emre, “Herkes vekil sayısını azaltmak istemez ancak bazen bu kaçınılmaz olabilir. Göreviniz varsa ve yetkiniz varsa bu tür adımları atmak zorunda kalabilirsiniz. Partinin tüzüğü açıktır ve kamuoyuna zarar verici davranışlarda bulunulması durumunda gereken adımlar atılır” değerlendirmesinde bulundu.
