Yerköy Haber Gazetesi

Çiçekdağı Bayram Tekin Ortaokulu e-Twinning Okulu Olma Yolunda İlerliyor

Çiçekdağı Bayram Tekin Ortaokulu e-Twinning Okulu Olma Yolunda İlerliyor
23 Haziran 2023 - 13:50

Çiçekdağı Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulu matematik öğretmeni Tuğba AZİZ ve İngilizce öğretmeni Bahar SALMAN ortaklıklarını yaptığı “World Wide English” (Dünya çapında İngilizce) ve Dance with the rhythm of Nature (Doğanın ritmiyle dans edin) projelerini bitirmenin gururunu yaşıyor.

İngilizcenin dünyada en çok kullanılan dillerinden biri olması, hem bilim dili hem de teknoloji dili olarak kullanılmasının öneminden yola çıkılarak “ Wide English projesi” ne başlama ihtiyacı hissedilmiştir. Anadil dışında yeni bir dil öğrenmenin kişisel gelişim açısından ne kadar önemli olduğunun bilinmektedir. Ancak şu bir gerçek ki öğrenciler yeni bir dil öğrenmeye karşı önyargılıdırlar ve bu dili gerçek hayata yansıtamama kaygılarına sahiptirler. Bunun yanında yabancı dil öğrenebilen öğrencilerin öğrendikleri dil becerilerini kullanabilecekleri alanlardan da yoksundurlar.  Türkiye, Gürcistan ve Ürdün’den 7 öğretmen ve yine bu ülkelerden 30 öğrencinin katılımıyla yürütülen “World Wide English” projesinde öğrencilerin aldıkları yabancı dil eğitimi sayesinde kazandıkları dil becerilerini farklı uluslardan öğrencilerle iletişime geçerek geliştirmeleriyken, proje sürecinde birçok etkinlik ile bu amaçların gerçekleşmesi sağlanmıştır. Bu projede 10-14 yaş aralığındaki öğrenciler ile çalışılırken logo, afiş çalışmaları, Kırşehir ilinin farklı ülkelerdeki proje ortaklarına tanıtımı, e-mail ile mektuplaşma etkinlikleri, belirlenen matematik konularının farklı dillerde sunumlarının yapılması, öğrencilerin seçtikleri ve merak ettikleri ülkelerin araştırılması ve bu bilgilerin sınıf ortamında sunumları, son olarak birlikte tamamlanan hikâye kitabı etkinliği ile proje sonlandırılmıştır.

Türkiye, Romanya ve Portekiz’den katılan okullarla birlikte yürütülen “Dance With The Rhythm of Nature” eTwinning projesinde 11-18 yaş aralığındaki öğrencilerle birlikte toplamda 111 üyeyle çalışılmıştır. Bu Projede öğrencilerimize yaşadığımız doğayı koruma bilinci ve bizden başka canlıların da olduğunu hatırlatma, doğayı koruma bilinci ile hayvanlara ve bitkilere saygı duyma davranışlarını kazandırmayı amaçlanmıştır. Projede, doğayı ve içindeki canlıları korumak için dünyanın çeşitli ülkelerinden ortaklarla yapıldığı etkinliklerle bu konunun yerel değil evrensel bir sorun olduğunu öğrencilere aşılamak hedeflenmiştir. Proje kapsamında görevli öğrencilerle geri dönüşüm materyallerinden kedi/kuş yuvası, pil kutusu, kalemlik yapılmış; Çevre Kirliliği hakkında e-dergi hazırlanmış; proje isminin baş harflerinden akrostiş şiir yazılmış; ortaklar tarafından gönderilen ağaç tohumları okul bahçesine dikilmiştir. Projede yapılan tüm etkinlikler okul panosuna asılmış ve Twinspace sayfasına yüklenerek tamamlanmıştır. Fadime Laleli

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır