Yerköy Haber Gazetesi

ÇİÇEKDAĞI İLÇE MİLLİ EĞİİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİNE BİR ÇOK ALANDA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

ÇİÇEKDAĞI İLÇE MİLLİ EĞİİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİNE BİR ÇOK ALANDA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.
16 Aralık 2021 - 17:40

 

Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir SAĞLAM ile yapılan röportaj da şunları ifade etti; “Çocuklarımızın akademik gelişimlerini en iyi seviyeye çıkarmak için ilçe milli eğitim personellerimiz, okul müdürlerimiz ve sahada canla başla mücadele eden öğretmenlerimizle birlikte topyekûn bir mücadele içerisindeyiz. Tabi ki akademik gelişim için öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönden de desteklenmeleri, okulun zorunlu değil sevilen ortamlar haline gelmeleri için çalışmaktayız.

Okullarımızın Sosyal, Kültürel, Sportif alanlarda kendilerini ispatlayabileceği her türlü projelerine ve ya katılımlarına destek vermekteyiz. Ayrıca Müdürlüğümüzce ilçe bazında her öğrenim kademesi için hazırladığımız proje ve etkinlikler ile çok yönlü gelişim sağlayan donanımlı bir nesil yetiştirme gayesiyle üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.

Bunun Meyvelerini almaya başladıklarını belirten Abdulkadir Sağlam, Geçtiğimiz hafta İlçemiz Şehit Öğretmen Bayram Tekin Ortaokulumuz İl Genelinde Düzenlenen Voleybol Turnuvalarında “Erkekler” kategorisinde İl 1. Si (Şampiyon), “Kızlar” Kategorisinde ise İl 3. Sü oldu.

-Çocuklarımızın sınavlara bildiklerini yansıtamamasının sebeplerinden birinin okuduğunu anlama probleminden kaynaklandığını biliyoruz. Bu sebeple önlemimizi alarak “Yaratıcı Okurlar Atölyesi” projesini başlattık 3-12. Sınıfların tamamında projemiz başarıyla öğretmenlerimiz tarafından uygulanmakta ve yüzümüzü sürekli güldüren dönütler almaktayız.

-Kasım ara tatilinde 21 öğretmenimiz müdürlüğümüzce yazılarak desteklemeye hak kazanan “Küçük Düşünürler Atölyesi” Projesi kapsamında Fransa’ya giderek bilim çevrelerince kabul görmüş bir eğitim yöntemini yerinde öğrenme fırsatı buldular. İlkokul düzeyinde uygulanan bu modelin de öğretmenlerimizce okullarımızda uygulanması ve çocuklarımızın sorgulayan, keşfeden, düşünen, hayal kuran bireyler olarak çok yönlü gelişim sağlamaya başladığını görüyoruz. Biliyoruz ki bu gelişimleri ilerleyen yıllarda girecekleri sınavlara çok iyi bir şekilde yansıtacaklar.

-Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu ve Müdürlüğümüz arasında yapılan işbirliği ile Üniversitemizin Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile Okul Öncesi öğrencilerimiz hemen hemen haftalık olarak bir araya geliyor. Üniversite içerisinde ve anasınıflarımızda gerçekleşen “Kardeşim İçin Okuyorum” etkinliklerinde, çocuklarımız farklı öğrenme ortamlarında yaşlarına uygun eğlenceli ve öğretici aktivitelerle buluşuyor.

-Akıl ve zekâ oyunlarına da önem veriyoruz, bu sebeple hazırladığımız takvim doğrultusunda okullar arası belirlediğimiz zekâ oyunlarına dair turnuvalar düzenleyeceğiz. Okullarımız bu anlamda öğrencilerini hazırlamaya başladılar.

-Çocuklarımızın toplum içerisinde özgüvenli, topluma hitap edebilen, medeni cesareti yüksek bireyler olarak yetişmesi de bizim için önemli. Özellikle Lise ve Ortaokul düzeyinde Münazara Etkinlikleri düzenliyoruz. Bu sayede çocuklarımızın fikirlerini savunabilmesi, savunduğu fikirleri dayanaklandırabilmesi, toplum içerisinde kendini rahat ifade edebilmesi, özgüvenli ve medeni cesareti yüksek donanımlı bireyler olabilmesini amaçlıyoruz.

-Okul dışında da çocuklarımız ve ilçe halkımızın eğitimi için gerekli ortamları Halk Eğitimi Merkezimizde oluşturuyoruz. Dönem başından beri Müzik alanında 3 farklı dalda, robotik kodlama, futbol, tekvando, voleybol, bayanlara yönelik sporlar, çocuk gelişimi, organik oyuncak yapımı, ahşap oyma, işitme engellilere yönelik kurslar, dikiş-nakış gibi yaklaşık 30 kurs açıldı. Bunun yanında yeni kurslar için de planlamalarımız mevcut. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her kesimin eğitimini önemsediğimiz de buradan anlaşılıyor.

İlçemizin Akademik başarının artması; hele ki oransal olarak %26 lık Nitelikli okul kazandırma oranı ile dikkat çeken başarımızla yaptığımız tespitlerin  ve bu tespitler sonucu ortaya koyduğumuz çalışmaların yerinde ve doğru olduğunu görüyoruz. Bazı çalışmalarımızın hem yerel basında hem de ulusal basında güzel tepkilerle yer alması ayrıca mutluluk verici bir unsur. Çalışmalarımızı önemseyip fedakârca bu çalışmalara destek vermek üzere mücadele veren öğretmenlerime ve okul idarecilerime teşekkür ediyorum”dedi

.

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır