Yerköy Haber Gazetesi

ÇİÇEKDAĞI’NDA AKILLI SU SAYACI DÖNEMİ BAŞLIYOR

ÇİÇEKDAĞI’NDA AKILLI SU SAYACI DÖNEMİ BAŞLIYOR
06 Eylül 2021 - 16:55
Çiçekdağı Belediyesi İlçede bir ilki daha gerçekleştirerek, akıllı su sayacı uygulamasını başlatıyor.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Hasan Hakanoğlu: “İlçemizde ön ödemeli elektronik akıllı kartlı su sayaçları sistemine geçiyoruz. İlçemizde yapımı devam eden içme suyu hatlarının yeninlenmesi işi ile birlikte, kullanılan su sayaç sistemi değişikliği Belediye Meclisimizde oy birliği ile kabul edildi.
Belediyemiz, yeni takılacak söz konusu sayaçları; yerli üretim yapan, 3 yıl garanti ve ücretsiz servis hizmeti koşullarını sağlayan Baylan firması ile mutabakat sağladı.
Böylelikle İlçe halkımız su sayaçlarını Belediyemiz bünyesinde kurulacak satış merkezinden satın alacak olup, yeni yapılan içme suyu hatlarımız bu sayaçlara bağlanacak ve suyumuzun mesken ve iş yerlerimize ulaşımı bu şekilde sağlanacaktır.
Yıllar öncesinde yapılmış, kayıp ve kaçağı %75’e kadar ulaşmış içme suyu hatlarını yenilememiz ne ne kadar önem arz ediyor ise, bu kartlı sisteme geçmemiz; gelecek nesillere sağlıklı, yeterli su bırakabilmek ve kaynakları çok iyi koruyup, akılcı kullanılmasını sağlamak için önem arz ediyor.
Yapılan bu değişikliğin İlçemiz ve geleceğimiz için çok önemli ve elzem olduğunu bir kez daha vurgularken, kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim”dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır