Yerköy Haber Gazetesi

Çiftçilere ÇKS uyarısı!

Çiftçilere ÇKS uyarısı!
26 Şubat 2024 - 11:13

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, çiftçileri ürün güncelleme konusunda uyardı.

Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne başvuruda bulunan çiftçilerin 29 Şubat tarihine kadar ürün değişikliği yapabilecekleri aktardı.
2024 Yılı ÇKS başvurusunda bulunmuş olan çiftçilerin 29 Şubat 2024 Perşembe gününe kadar ürün değişikliği yapabileceğini ifade eden Tuzlacık, ” Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2024 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçilerimiz, ürün güncelleme başvurularını 29 Şubat’a kadar e-Devlet üzerinden ya da İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde işlemlerini yapan çiftçiler Ziraat Odalarında ürün güncellememesi yaptırmaları gerekiyor. Ürün güncellemesi yaptırmayanlar 2024 desteklemelerinden faydalanamayacaklar. İlk defa ÇKS’ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor” dedi.
Öte yandan Son yönetmelik değişikliğiyle, mülkiyet durumuna bakılmaksızın tarımsal faaliyet alanları taahhütname belgesiyle kayıt altına alınabiliyor. Düzenlemeyle, daha önce kayıt altına alınamayan maliki vefat etmiş ve tapu kayıtlarında mirasçıları adına intikali yapılmamış araziler de kayıt edilebiliyor. Mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticiler de bu imkanlardan yararlanabiliyor.
HABER MERKEZİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır