Kastamonu’da çiftlik evlerinde kenevir yetiştiren ve jandarma ekiplerince yakalanan şahısların yargılanması devam ediyor. Bilgilere göre, 25 Nisan 2024’te Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Daday ve Araç ilçelerinde uyuşturucu üreterek satan Ersin A. ve eşi H.E.A., Umut İ. ve eşi P.G.İ., ile C.E.T. isimli şahıslara ait çiftlik evlerine operasyon düzenledi. Aramalarda iklimlendirme sistemleriyle yetiştirilen 27 kilogram esrar, 42 kök kenevir, suç geliri olarak değerlendirilen 3 bin 771 dolar ile 20 bin TL, ruhsatsız tabanca ve av tüfeği, 9 uyuşturucu madde öğütme aparatı ile sera için kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Ersin A. ve Umut İ. tutuklanırken, H.E.A. ve P.G.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. C.E.T. ise halen aranıyor.
Dava süreci başlatılan sanıklardan Ersin A. ve Umut İ. tutuklanmaktan kurtuldu. Ancak duruşmada suçlamaları reddeden sanıklar, beraatlerini talep ettiler.
Umut İ.’nin avukatı ise müvekkilinin işe başlaması sebebiyle adli kontrol şartının kaldırılmasını ve Balıkesir’de ikamet etmesi nedeniyle SEGBİS ile duruşmaya katılma talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
