Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Çiğ sütte üreticinin eline 16 lira 40 kuruş geçecek

    Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde litre başına süt fiyatının belirlendiğini açıkladı. Üreticinin eline geçecek miktarın 16 lira 40 kuruş olduğu ifade edildi. Ancak 17 lira 15 kuruşun yetersiz olduğu belirtilerek sanayicilerle görüşmeler sürüyor.

    Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri

    Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinde çiğ süt fiyatlarının üreticiye ne şekilde yansıdığını açıkladı. Çetin’e göre, bir litre çiğ süt için ödenecek rakam, ödeme koşullarına göre değişiklik gösteriyor. Çetin, Ulusal Süt Konseyi’nin, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren üreticinin eline geçecek çiğ süt bedelini 17,15 lira olarak duyurduğunu hatırlattı.

    Çetin, bu rakamın yetersiz olduğunu ancak en azından üreticilere bir nebze nefes aldıracağını düşündüklerini belirtti. Bu doğrultuda, sanayicilerle yapılan görüşmelerde, üreticinin maliyetini karşılayabilmek adına fiyatların düzenlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Çetin, Biga ilçesinde yapılan toplantıda sanayicilerin litre başına 17,75 lira teklif ettiklerini ve çıkan net miktarın üreticiye ödeneceğini aktardı.

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın üreticiye yansıyan fiyat konusunda kararlı olduğunu belirten Çetin, sanayicilerin nakliye ve soğutma maliyetlerini karşılamaları gerektiğini vurguladı. Sonuç olarak, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinde üreticilere litre başına 16 lira 40 kuruş ödeme yapılacağı konusunda anlaşmaya varıldığını ifade etti. Ancak bu tutarın, maliyetleri karşılamada yetersiz kaldığını ve çiftçilerin zor durumda olduğunu dile getirdi.

    Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik
    Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”