Fethiye Belediyesi heyetiyle Çin ziyareti sırasında, otel odasında 18 yaşından küçük bir kız çocuğunun bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ruhtan Başkaya’nın, sosyal medyada en son 10 Temmuz’da yöresel kıyafetli Çinli genç kızlarla çekildiği fotoğrafların da bulunduğu paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ruhtan Başkaya, Temmuz ayında Fethiye Belediyesi heyetiyle birlikte Çin’e gitti. Heyet, Jinhua, Şanghay ve Huzhou şehirlerinde çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı. Dönüş yolunda Başkaya’nın Türkiye’ye gelememesinin sebebinin, hakkında yürütülen adli süreç olduğu belirlendi. Eğlence mekanında tanıştığı iddia edilen 18 yaşından küçük bir Çinli kızla otel odasında kaldıktan sonra polis tarafından gözaltına alındığı bilgisi de medyaya yansıdı.
Muğla İl Başkanlığı, Çin’de gözaltında tutulan Fethiye Belediye Meclis Üyesi Ruhtan Başkaya’nın parti üyeliğinden kesin olarak ihraç edildiğini duyurdu.
Ruhtan Başkaya’nın, sosyal medyada en son 10 Temmuz’da paylaştığı videolar ve fotoğrafların incelendiğinde, genç kızlarla çekildiği fotoğrafların dikkat çektiği belirtildi. Çin’de uzun süredir gözaltında bulunan Başkaya’nın ülkeye dönüş süreci hala belirsizliğini koruyor.
