Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Columbia Üniversitesi’ndeki Filistinli aktivistin gözaltına alınmasını binlerce öğrenci protesto etti

Columbia Üniversitesi’nde gözaltına alınan Filistinli öğrenci aktivist, binlerce öğrenci tarafından protesto edildi. Protestocular, serbest bırakılmasını talep ederken, Trump yönetiminin baskıcı politikalarını kınadılar. Gelecek planları arasında Washington DC’de ulusal çapta bir protesto düzenlemek de var.

Columbia Üniversitesi'nde gözaltına alınan Filistinli öğrenci aktivist, binlerce öğrenci tarafından

Columbia Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi öğrenci aktivist Mahmoud Khalil’in ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkilileri tarafından gözaltına alınmasının ardından binlerce öğrenci protesto düzenledi. ICE yetkililerinin Khalil’in öğrenci vizesinin iptal edilmesi ve yeşil kartının geçersiz hale getirilmesiyle ilgili açıklaması öğrenciler arasında büyük tepki çekti. Sosyal medyada yapılan çağrılar sonucunda binlerce protestocu, Manhattan’daki Federal Plaza önünde toplanarak geniş çaplı bir gösteri gerçekleştirdi.

Columbia Üniversitesi, New York Üniversitesi (NYU), City University of New York (CUNY) ve diğer akademik kurumlardan öğrenci ve akademisyenlerin katıldığı protestoda, ABD hükümetinin öğrencilere yönelik baskıcı tavrı eleştirildi. Protestocular, “Özgür Gazze”, “Özgür Mahmoud”, ve “Üniversiteler Özgür Kalmalı” sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.

Göstericiler, Khalil’in serbest bırakılmasını ve Trump yönetiminin üniversitelerle ilgili politikalarına karşı çıktı. Bir öğrenci lideri, “Mahmoud yalnız değil, her öğrencinin sesi duyulmalı” diyerek ICE’nin ve hükümetin eğitim kurumlarına baskısına karşı olduklarını vurguladı.

Protesto sırasında New York Polis Departmanı ve Federal Güvenlik Güçleri güvenlik önlemleri aldı. Bir arbede sırasında bir kişi gözaltına alındı ancak polis olayın genelde barışçıl geçtiğini belirtti. Trump yönetiminin göç politikaları ve akademik özgürlüğe getirdiği kısıtlamalar protesto ile tekrar gündeme geldi.

Protestocular, Khalil’in serbest bırakılmasını ve üniversitelere yönelik baskıların sona ermesini talep ederken, gelecekte daha büyük gösteriler yapmayı planladıklarını duyurdular. Washington DC’de ulusal çapta bir protesto organize etme planları yapan öğrenci grupları ve insan hakları aktivistleri, herkesin özgürlüğü için mücadele ettiklerini belirttiler.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ve Kanada arasındaki işbirliğinin artırılması
Sıradaki Haber Bakan Fidan: “Türkiye-Kanada ilişkilerini stratejik bir seviyeye taşıma kararını aldık”