Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu’nun 6. Zirvesi’ne katılmak üzere Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gitti. Tiran, bu zirveye ev sahipliği yapıyor. Erdoğan, Arnavutluk’ta Tiran Uluslararası Havalimanı’nda Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku ile Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay tarafından karşılandı. Zirvenin gerçekleşeceği İskender Bey Meydanı’na geçen Erdoğan, Arnavutluk’ta konferanslara ve diplomatik toplantılara ev sahipliği yapan Opera Binası’nda gerçekleşecek zirve için hazırlanan alanda toplantıya katılmak üzere ilerledi. Erdoğan, gazetecilerle kısa bir sohbet gerçekleştirirken, “Çok şey bekliyoruz. Kardeşimle (Başbakan Edi Rama) Arnavutluk’tan tüm dünyaya barışı seslendireceğiz” dedi.
Zirve sırasında Erdoğan’ın diğer liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve AB Komisyonu Başkanı Antonio Costa’nın ev sahipliğinde yapılacak zirve kapsamında Erdoğan’ın liderlere hitap etmesi planlanıyor. Yılda iki kez düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’nin bu seneki teması “Yeni bir dünyada yeni Avrupa: Birlik, İşbirliği ve Ortak Eylem” olarak belirlendi.
Erdoğan’ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski gibi liderlerin de zirveye katılması bekleniyor. Ayrıca, AB Konseyi Başkanı Antonio Costa, AB Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte gibi isimler de zirvede yer alacak.
