Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi’nde Kara Harp Okulu Öğrencileriyle gerçekleştirilen iftar Programı’nda yaptığı konuşmada, coğrafyanın kana, gözyaşına ve zulme boğulmasını isteyenlerle mücadele edeceklerini vurguladı. Erdoğan, Türkiye’nin her zaman istilacılara karşı duracağını belirterek, Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki başarısını vurgulayarak, ülkenin değişim fırtınalarına hazır olduğunu ve diplomatik çabalara devam edeceklerini ifade etti.
Erdoğan ayrıca gençlere seslenerek, Türkiye’nin güvenlik alanındaki yerlilik oranını artırdığını ve savunma sanayi alanında önemli adımlar attığını belirtti. Ülkenin terörle mücadelesine de değinen Erdoğan, FETÖ ile mücadelenin sona erdirilmeyeceğini ve terörsüz bir Türkiye hedefine doğru ilerlendiklerini belirtti. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçlenmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Son olarak, Erdoğan, uluslararası alanda Türkiye’nin barışa katkı sunduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Konuşmasını, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümünde şehitleri ve gazileri minnetle anarak sonlandırdı. Erdoğan ayrıca, misafir öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.
