Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Pakistan ile tam bir uyum içindeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan’la olan uyumunu vurgulayarak Pakistan’ın Gazze’ye verdiği destekten övgüyle bahsetti. İki ülke arasındaki işbirliğinin bölgedeki barışa katkı sağladığını belirtti ve Turk-Pak ilişkilerini daha da güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'la olan uyumunu vurgulayarak Pakistan'ın Gazze'ye

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Şahbaz Şerif ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki güçlü işbirliğine dikkat çekti. Erdoğan, Pakistan’ın Filistin meselesindeki tutumunu ve Gazze’deki soykırıma karşı verdiği güçlü tepkiyi takdirle karşıladıklarını belirtti. İki liderin görüşmesinde bölgesel ve küresel konuların yanı sıra terörle mücadele de ele alındı. Erdoğan, Pakistan’ın terörle mücadelesinde yanlarında olduklarını vurgulayarak, geçtiğimiz Şubat ayında imzalanan 25 belgenin uygulanmaya başlandığını ifade etti.

Erdoğan ayrıca, ekonomik işbirliğinin önemine değinerek, yatırımcıları Pakistan’da daha fazla faaliyete teşvik ettiklerini ve savunma sanayi alanında ortak projeler geliştirmeyi planladıklarını aktardı. Enerji ve kritik madenler konularında yeni işbirliği projelerine vurgu yapan Erdoğan, Pakistan’da Türkçe eğitim verecek öğretim görevlileri konusunu da ele aldıklarını belirtti.

Erdoğan ayrıca, Pakistan’ın bölgedeki barış ve istikrara katkısını vurgulayarak, iki ülke arasındaki uyumun önemli olduğunu ifade etti. Filistin meselesinde Pakistan’ın kararlı duruşunu takdir ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Gazze’deki soykırıma karşı verdikleri güçlü tepkinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Van Hakkari yolundaki trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, tedavilerin devam ettiğini ve kazazedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise, Erdoğan’ın cesur liderliğini ve Türk halkını ileriye taşımasını takdirle karşıladıklarını belirterek, Keşmir konusundaki Türkiye’nin desteğine teşekkür etti. Şerif, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına verdikleri destek konusunda da işbirliğini sürdüreceklerini dile getirdi. Her iki lider de, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler gibi platformlarda işbirliğini sürdürme kararlılığını vurguladı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir minibüsün kontrolden çıkarak kamyonete çarpması sonucu
Sıradaki Haber Ankara’da minibüs kamyonetle çarpıştı: 5 yaralı