Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu yılın sonunda enflasyonun yüzde 20’ler seviyesinde olmasını beklediklerini ifade etti. Gelecek yıl ise enflasyonun yüzde 10’lu seviyelerde olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Daha sonraki dönemlerde ise tek haneli enflasyon hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. Yılmaz, AK Parti Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Geleceğe Nefes: Şehirlere Direnç’ temalı çalıştaya katıldı ve çevre düzenlemelerinin insan yaşamındaki önemine vurgu yaptı.
Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında AK Parti’nin adının Adalet ve Kalkınma olduğunu hatırlattı ve kalkınmanın sadece ekonomiyle sınırlı olmadığını belirtti. Kalkınmanın ekonomi, sosyal adalet, çevre ve yönetişim boyutlarından oluştuğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye’nin AK Parti dönemlerinde büyüyüp geliştiğini ve şu anda nominal dolar bazında 17. büyük, satın alma gücüne göre ise 12. büyük ekonomi olduğunu dile getirdi.
Enflasyondaki düşüşe de değinen Yılmaz, emtialarda belirgin bir düşüş yaşandığını belirtti. Temel mallarda enflasyonun yüzde 30’un altına düştüğünü söyleyen Yılmaz, hizmet sektöründe ise düşüşün biraz daha yavaş olduğunu ancak bu alanda da olumlu gelişmeler olduğunu açıkladı. Gelecek yıl enflasyonun yüzde 10’lu seviyelerde olmasını beklediklerini aktaran Yılmaz, ilerleyen dönemlerde enflasyonun tek haneli rakamlara gerileyeceğini ifade etti.
Sosyal adalet konusundaki çalışmalara da değinen Yılmaz, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığını ve Türkiye’nin eğitim alanında önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. Çevre konusunda nesiller arası sosyal adaletin önemine vurgu yapan Yılmaz, yeşil ve dijital dönüşümün Türkiye için önemli olduğuna dikkat çekti. Programın sonunda AK Parti Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı Sevilay Tuncer, Yılmaz’a hediye takdim etti ve program sona erdi.
