Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Romanya Cumhurbaşkanı Dan’la görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erivan’da Romanya Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan ile

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erivan’da Romanya Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan ile buluştu. Avrupa Siyasi Topluluğu 8. Zirvesi, bu yıl Ermenistan’ın başkenti Erivan’da gerçekleşiyor. “Geleceği İnşa Etmek: Avrupa’da Birlik ve İstikrar” temasıyla düzenlenen zirveye Türkiye’yi temsil etmek üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katılıyor. Yılmaz, zirve kapsamında Karen Demirchyan Spor ve Konser Kompleksi’nde ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.
Başlangıçta Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile bir araya gelen Yılmaz, daha sonra Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Feridun Sinirlioğlu ile görüştü. Ardından Roman Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan ile buluşan Yılmaz, görüşmede ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuları ile karşılıklı ticaret hacmini ele aldı. Yılmaz, görüşmeye ilişkin olarak, “Türkiye-Romanya ilişkilerini daha da ileriye taşımak için kararlıyız. Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan’a yapıcı yaklaşımı için teşekkür eder, ilişkilerimizin karşılıklı faydaya dayalı olarak güçlenmesini dilerim” şeklinde konuştu.
Yılmaz’ın Erivan ziyareti sırasında Gürcistan Başbakanı Irakli Kobahidze ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ikili görüşmeler yapması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erivan’da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Norveç Başbakanı Store ile görüştü