Kırıkkale’de bir genci darp ettikten sonra 12 bin lira gasp eden ve çıplak görüntüleri karşılığında 100 bin lira talep eden 2 şüpheli adli makamlara sevk edildi.
Olay, bugün saat 02.45 sularında Nene Hatun Caddesi’ndeki bir marketin önünde gerçekleşti. Bilgilere göre, oto yıkamacısı D.E.U. (19), M.K. (21), Ö.F.Ö. (18) ve henüz kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi tarafından araçlarıyla geldikleri noktada darp edildi. Şüpheliler, gençten zorla parasını aldıktan sonra, M.K.’nin kendisine ait olduğu iddia edilen çıplak görüntüler karşılığında 100 bin lira talep ettiği öne sürüldü.
Hastaneden aldığı darp raporuyla birlikte şikayette bulunan mağdurun ihbarı sonrasında, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından M.K. ile Ö.F.Ö. operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüphelinin yanı sıra, olayla ilişkilendirilen ve hala kimlikleri tespit edilemeyen diğer 3 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Şüpheliler hakkında “yağma”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “kasten yaralama” ve “şantaj” suçlarından adli işlem başlatıldı. Ayrıca, şüphelilerin daha önceden benzer suçlardan kayıtlarının bulunduğu GBT sorgulaması sonucunda ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
