Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    Denizli Bilim Merkezinde ‘Bilim Günleri’ başladı

    Denizli Bilim Merkezi’nde gerçekleşen Bilim Günleri, NASA astrofizikçisi Dr. Umut Yıldız’ın konferansıyla başladı. Başkan Çavuşoğlu, gençlere umut aşıladı ve geleceğin onlar olduğunu vurguladı. Etkinlik, bilgi yarışması ve atölyelerle devam ediyor.

    Denizli Bilim Merkezi'nde gerçekleşen

    Denizli Bilim Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bilim Günleri, NASA astrofizikçisi Dr. Umut Yıldız’ın “Evrende Yaşam ve Zeka Arayışı” konulu konferansıyla başladı. Açılışta gençlere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bu ülkenin geleceği sizlersiniz” dedi.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Denizli Bilim Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Bilim Günleri’ etkinliği start aldı. Programın ilk gününde, NASA’da görev yapan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’ın “Evrende Yaşam ve Zeka Arayışı” konulu konferansı düzenlendi. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçekleşen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ile öğretmenler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkan Çavuşoğlu, gençlerin umutlu bir geleceğe sahip olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir kent ve ülke için çalıştıklarını ifade etti.

    Başkan Çavuşoğlu, gençlere değerli tavsiyelerde bulunarak, “Geleceğe dair karamsar düşüncelere kapılmayın. Umutlarınızı canlı tutun ve hayallerinize ulaşabileceğinize inanın” dedi. Başkan, gençleri gelecekleri konusunda kendi kararlarını almaya teşvik ederek, “Ülkenin geleceği sizlersiniz” mesajını verdi. Konuşmanın ardından, Başkan Çavuşoğlu, Dr. Umut Yıldız’a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Daha sonra, NASA’da görev yapan ünlü astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, öğrencilere evrenin sırlarını anlattığı “Evrende Yaşam ve Zeka Arayışı” sunumunu gerçekleştirdi.

    Bilim şöleni hız kesmeden devam ediyor. Etkinliğin ikinci gününde, Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici, öğrencilerle “21. Yüzyılda Sistem Okuryazarı Olmak” konulu sunumuyla buluştu. Sunumun ardından online bilgi yarışması ve ödül töreni düzenlendi, ardından bilim atölyelerine geçildi. Son gün etkinliği ise 20 Şubat Perşembe günü, S1 Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak. Prof. Dr. Muzaffer Adak, “Fizik, Teknoloji, Endüstri X.O” konulu konuşmasıyla bilim ve teknoloji alanındaki gelecek perspektiflerini paylaşacak. Bilgi yarışması, ödül töreni, bilim atölyeleri, planetaryum gösterimi ve sergi ziyareti ile program son bulacak.

    Telekom yetkilileri, ikinci el telefon
    Sıradaki Haber İkinci el telefon alırken dikkat