Yerköy Haber Gazetesi

‘Deprem Anı Ülke Tatbikatı’ yapıldı

‘Deprem Anı Ülke Tatbikatı’ yapıldı
14 Kasım 2022 - 15:33

Yerköy’de Türkiye geneli eş zamanlı 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57’de “Çök Kapan Tutun” tatbikatı yapıldı.
Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan “Çök-Kapan-Tutun” Deprem Anı Tatbikatı Yerköy Kaymakamı Muharrem Coşgun, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Daire Amirleri ve vatandaşlar katılım sağladı.
ÇökKapanTutun Deprem Anı Tatbikatına vatandaşlarda evlerinde ve bulundukları alanlardan katılım sağladı.
12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57’de Türkiye genelinde deprem tatbikatı gerçekleştirildiğini belirten Kaymakam Muharrem Coşgun, İçişleri Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde gerçekleştirilen, ‘Çök-Kapan-Tutun Deprem anı tatbikatı’ yapıldı. Saat 18.57’de tüm telefonlara AFAD tarafından uyarı mesajları sonrasında ’çök, kapan, tutun’ tatbikatı gerçekleştirildi”dedi.
Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, “Hem Düzce depremini anmak, yad etmek amacıyla hem de depremlere, afetlere hazırlıklı olmak amacıyla deprem anı çök kapan tutun tatbikatı yaptık. Ülkemizde meydana gelen depremlerde çok can kayıpları yaşadık ve bu gibi anlarda ne yapmamız konusunda tüm ülke olarak bilinçlendirilmemiz çok iyi oldu. Allah ülkemizi tüm doğal afetlerden korusun”dedi. Orhan Ekinci

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır